Proeftraining

Gratis* proeftraining Werkvormen die werken


Maak kennis met een inspirerende training voor trainers en docenten,

die op zoek zijn naar werkvormen die écht werken.


*Deze proeftraining bied ik je gratis aan. Ik vraag je alleen om een bijdrage in de onkosten à € 10,- p.p.

20 maart 2018 van 15.00 tot 16.30 uur


trainingslocatie De Tuunter


Op dinsdagmiddag 20 maart kun je in trainingslocatie De Tuunter een proeftraining 'Werkvormen die werken' volgen.


Deze proeftraining is bedoeld om je een voorproefje te geven van de trainingsdag 'werkvormen die werken' op dinsdag 3 april a.s. Je maakt alvast kennis met de inhoud van 'werkvormen die werken', met trainingslocatie De Tuunter, en met Margreet Pols als trainer. Daarna kun je een weloverwogen beslissing nemen over jouw eventuele deelname aan de 'echte' training 'werkvormen die werken'.


Je gaat uiteraard niet met lege handen naar huis: ook in deze proeftraining krijg je nuttige tips & tricks mee, waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen trainingen.


Werkvormen die werken


Tijdens deze proeftraining ervaar je alvast een paar werkvormen, en krijg je aan de hand daarvan al direct een paar praktische tips mee die je kunt toepassen in je eigen werkvormen voor een grotere betrokkenheid en meer leerrendement. Natuurlijk word je ook uitgelegd waarom deze tips dat effect hebben.

 

Ben jij een trainer of een ontwerper van trainingen? En vraag je je weleens af:

  • waarom deelnemers die zeggen gemotiveerd te zijn, soms zo moeilijk aan de gang gaan in een werkvorm?
  • hoe je ervoor zorgt dat iedereen actief aan het leren is?
  • hoe je meer variatie in je trainingen kunt krijgen?

 

Dan is deze proeftraining voor jou bedoeld. Je gaat naar huis met inzichten en praktische tips die je meteen kunt toepassen. Op deze manier kun je ook kennis maken met de inhoud van de training 'werkvormen die werken' en met je trainer Margreet. Zo kun je dus een goede afweging maken of je de training zou willen volgen.


Praktische informatie


Deze proeftraining vindt plaats op dinsdagmiddag 20 maart 2018 in De Tuunter, een prachtige trainingslocatie in de buurt van Rotterdam.


De proeftraining gaat door bij tenminste vier deelnemers.


De proeftraining is gratis, omdat ik je de gelegenheid wil bieden kennis te maken met mijn trainingen en met mij als trainer. Ik vraag je hiervoor alleen een bijdrage van € 10,00 voor de onkosten. Tijdens het aanmeldproces kun je die onkostenbijdrage direct voldoen. Je ontvangt daarna per email een deelnamebevestiging en je factuur.Is het echt gratis?


Ja, het is echt gratis. Geen addertjes onder het gras, geen voorbehoud, geen voorwaarden. Het enige dat ik je vraag is € 10,- p.p. als bijdrage in de onkosten, zoals bijvoorbeeld de zaalhuur en de materialen.


Soms krijg ik vragen over waarom ik gratis proeftrainingen geef, en wat ik daar dan mee win. Het korte antwoord is: voor mij is het een prettige manier om in contact te komen met mijn doelgroep, en voor de deelnemers is het een eenvoudige manier om in een uurtje of 2 iets te leren en nuttige tips & tricks mee te krijgen. Het lange antwoord is wat complexer. Vind je het interessant? Lees dan even verder, want hieronder leg ik het helemaal uit.


Deze gratis proeftrainingen zijn onderdeel van mijn marketingstrategie. Dat heeft uiteindelijk een commercieel doel, en commerciële doelen roepen bij sommige mensen weerstand op. Het heeft ‘een vieze bijsmaak’.


De andere kant ervan is dat die marketing nodig is om dit soort interessante gratis diensten voor trainers (behalve proeftrainingen zijn er ook nog gratis webinars, een gratis ebook en gratis blogartikelen) te kunnen blijven aanbieden. Want uit die gratis diensten komen uiteindelijk ook betalende klanten voort, die mij anders niet (goed genoeg) gekend zouden hebben om mijn diensten af te nemen. En als ik geen betalende klanten zou hebben zou Ceto Trainingen niet kunnen blijven bestaan, ook niet voor de gratis diensten.


Het één kan dus niet zonder het ander: ik kan alleen interessante gratis diensten aanbieden als ik voldoende inkomsten uit betaalde diensten genereer. En ik kan alleen voldoende inkomsten uit betaalde diensten genereren als ik m’n doelgroep in de gelegenheid stel om via gratis diensten kennis te maken.


Wat ik daarin wel echt belangrijk vind is dat ik geen 'lege hulzen' weggeef. Ook van m'n gratis diensten wil ik graag dat ze trainers écht iets zinnigs bieden. Én ik wil eerlijk en duidelijk zijn over wat ik aanbied, over wat jij kunt verwachten en over wat ik verwacht.


Ik verwacht niet dat iedere deelnemer aan een gratis webinar of proeftraining, of elke abonnee op m’n blogupdates uiteindelijk betalende klant wordt. Dat hoeft ook helemaal niet. Een grote groep mensen pikt de gratis diensten mee en heeft daar genoeg aan. Dat is prima, wat mij betreft. Sterker nog: ik doe dat bij andere kennisondernemers zelf vaak ook zo. Kortom: voel je welkom als abonnee of deelnemer, ook als je geen interesse hebt in betaald aanbod.


Dat neemt niet weg dat er ook een groep is, die juist wél geïnteresseerd is in betaald aanbod. Een groep die graag wil investeren in hun ontwikkeling als trainer. Die groep gebruikt m’n gratis diensten vaak als kennismaking. Om te peilen of ik als persoon iemand ben van wie zij zouden kunnen en willen leren, en om te peilen of mijn aanbod aansluit op hun leerbehoefte. Ik zou hen ernstig tekort doen als ik m’n betaalde diensten níet onder de aandacht bracht, want daarmee ontneem ik hen een kans om te leren wat ze willen leren.


Dat sluit dan weer rechtstreeks aan op mijn passie en op mijn missie: ik droom ervan dat ooit elke trainer naast vakexpert ook trainingsexpert zal zijn. Mijn trainingen zijn een middel om trainers te ondersteunen in die ontwikkeling van vakexpert tot trainingsexpert.


De gratis diensten kun je zien als ‘food for thought’ en wat praktische handreikingen voor trainers om hun eigen weg in die ontwikkeling te vinden. Als we die ‘eigen weg’ even als metafoor gebruiken kun je de gratis diensten zien als een globale routebeschrijving met wat herkenningspunten. Handig, nuttig en waardevol, maar je weet dat je voor meer informatie en inzicht een gedetailleerdere kaart o.i.d. nodig hebt.


De betaalde diensten zijn die gedetailleerdere wegenkaarten, eventueel uitgebreid met een navigatiesysteem, een wegenwachtservice en/of een gids die met je meereist. Die diensten leveren de echte ‘know-how’ compleet met leertheorieën, methodieken, uitwerkingen en toepassingen, én een concrete vertaalslag naar jouw eigen praktijk.


In deze gratis proeftrainingen geef ik je echt waardevolle tips en/of werkvormen mee, waar jij als trainer echt iets aan hebt. Tegelijk is het een voorproefje voor een (betaalde) training waarvoor je je kunt inschrijven. Je bent niets verplicht, maar als je het interessant vindt heb ik aan het eind van elke proeftraining wél een mooi aanbod voor je. In elke proeftraining gebruik ik anderhalf uur voor de proeftraining zelf, en een half uur voor informatie en vragen over de training waarvan ik je heb laten proeven.


Zo zit de vork dus in de steel: jij gratis een interessante proeftraining, ik een mogelijkheid om met m’n doelgroep in contact te komen. Volgens mij mag je die wel onder het kopje ‘win-win’ scharen!


Stuur maar op!

* indicates required

GRATIS EBOOK


Snuffelboek participerend trainen

incl. 3 werkvormen om je deelnemers te motiveren en hen méér te laten leren.


Je ontvangt dan automatisch ook als eerste de nieuw gepubliceerde artikelen op het trainersblog.


Meld je hieronder aan, bevestig je aanmelding, en lees meteen verder.

  •  Postadres:

Ceto Trainingen

Wilgenbroek 79

4822 XT  BREDA

  •  Trainingslocatie:

 De Tuunter

Wollefoppenweg 109A

2761 DL  ZEVENHUIZEN ZH

Contact