webinars

'werkvormen die werken'


gratis webinar op dinsdagmiddag 13 maart om 13.30u

Werkvormen die werken

 

Tijdens dit webinar krijg je 3 praktische tips, waarmee je in jouw training het leerplezier én het leerrendement van je deelnemers kunt vergroten. Ook hoor je waarom juist deze tips zo goed werken. En natuurlijk ontvang je bij elke tip een voorbeeldwerkvorm, die je kunt gebruiken in je eigen trainingen.

 

Ben jij een trainer of een ontwerper van trainingen? En vraag je je weleens af:

  • waarom deelnemers die zeggen gemotiveerd te zijn, soms zo moeilijk aan de gang gaan in een werkvorm?
  • hoe je ervoor zorgt dat iedereen actief aan het leren is?
  • hoe je meer variatie in je trainingen kunt krijgen?

 

Dan is dit webinar voor jou bedoeld. Je krijgt antwoord op bovenstaande vragen en uiteraard is er ook gelegenheid om je eigen vragen te stellen. Bovendien krijg je 3 praktische tips met voorbeeldwerkvormen mee om toe te passen in je eigen trainingen. Na het webinar kun je hiermee dus meteen zelf aan de slag. Ook krijg je in dit webinar een indruk van de training Werkvormen die werken

Goed om te weten!


Per webinar is er slechts plaats voor 20 deelnemers. Reserveer jouw plekje daarom nu meteen! Kun je onverhoopt toch niet deelnemen? Laat het me dan weten, zodat ik jouw plekje aan iemand anders kan geven.


Van deze webinars komt er géén opname of terugkijklink beschikbaar. Je kunt ze alleen volgen als je er live bij bent. Je bent van harte welkom! Aanmelden kan via die grote, groene knop hierboven.


Als je deelneemt aan deze webinars krijg je voortaan ook mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met trainerstips. Wil je die niet ontvangen? Je kunt je met één druk op de knop onderaan elke nieuwsbrief uitschrijven.Is het echt gratis?


Ja, het is echt gratis. Geen addertjes onder het gras, geen voorbehoud, geen voorwaarden. Het enige dat ik je vraag is om er écht bij te zijn als je je aanmeldt. Kun je onverhoopt toch niet? Laat het me dan z.s.m. weten, zodat ik jouw plekje aan iemand anders kan geven.


Soms krijg ik vragen over waarom ik gratis webinars geef, en wat ik daar dan mee win. Het korte antwoord is: voor mij is het een prettige manier om in contact te komen met mijn doelgroep, en voor de deelnemers is het een eenvoudige manier om in een uurtje iets te leren en nuttige tips & tricks mee te krijgen. Het lange antwoord is wat complexer. Vind je het interessant? Lees dan even verder, want hieronder leg ik het helemaal uit.


Deze gratis webinars zijn onderdeel van mijn marketingstrategie. Dat heeft uiteindelijk een commercieel doel, en commerciële doelen roepen bij sommige mensen weerstand op. Het heeft ‘een vieze bijsmaak’.


De andere kant ervan is dat die marketing nodig is om dit soort interessante gratis diensten voor trainers (behalve webinars zijn er ook nog gratis proeftrainingen, een gratis ebook en gratis blogartikelen) te kunnen blijven aanbieden. Want uit die gratis diensten komen uiteindelijk ook betalende klanten voort, die mij anders niet (goed genoeg) gekend zouden hebben om mijn diensten af te nemen. En als ik geen betalende klanten zou hebben zou ik geen inkomsten hebben, zou Ceto Trainingen niet kunnen voortbestaan, ook niet voor de gratis diensten.


Het één kan dus niet zonder het ander: ik kan alleen interessante gratis diensten aanbieden als ik voldoende inkomsten uit betaalde diensten genereer. En ik kan alleen voldoende inkomsten uit betaalde diensten genereren als ik m’n doelgroep in de gelegenheid stel om via gratis diensten kennis te maken.


Wat ik daarin wel echt belangrijk vind is dat ik geen 'lege hulzen' weggeef. Ook van m'n gratis diensten wil ik graag dat ze trainers écht iets zinnigs bieden. Én ik wil eerlijk en duidelijk zijn over wat ik aanbied, over wat jij kunt verwachten en over wat ik verwacht.


Ik verwacht niet dat iedere deelnemer aan een gratis webinar of elke abonnee op m’n blogupdates uiteindelijk betalende klant wordt. Dat hoeft ook helemaal niet. Een grote groep mensen pikt de gratis diensten mee en heeft daar genoeg aan. Dat is prima, wat mij betreft. Sterker nog: ik doe dat bij andere kennisondernemers zelf vaak ook zo. Kortom: voel je welkom als abonnee of deelnemer, ook als je geen interesse hebt in betaald aanbod.


Dat neemt niet weg dat er ook een groep is, die juist wél geïnteresseerd is in betaald aanbod. Een groep die graag wil investeren in hun ontwikkeling als trainer. Die groep gebruikt m’n gratis diensten vaak als kennismaking. Om te peilen of ik als persoon iemand ben van wie zij zouden kunnen en willen leren, en om te peilen of mijn aanbod aansluit op hun leerbehoefte. Ik zou hen ernstig tekort doen als ik m’n betaalde diensten níet onder de aandacht bracht, want daarmee ontneem ik hen een kans om te leren wat ze willen leren.


Dat sluit dan weer rechtstreeks aan op mijn passie en op mijn missie: ik droom ervan dat ooit elke trainer naast vakexpert ook trainingsexpert zal zijn. Mijn trainingen zijn een middel om trainers te ondersteunen in die ontwikkeling van vakexpert tot trainingsexpert.


De gratis diensten kun je zien als ‘food for thought’ en wat praktische handreikingen voor trainers om hun eigen weg in die ontwikkeling te vinden. Als we die ‘eigen weg’ even als metafoor gebruiken kun je de gratis diensten zien als een globale routebeschrijving met wat herkenningspunten. Handig, nuttig en waardevol, maar je weet dat je voor meer informatie en inzicht een gedetailleerdere kaart o.i.d. nodig hebt.


De betaalde diensten zijn die gedetailleerdere wegenkaarten, eventueel uitgebreid met een navigatiesysteem, een wegenwachtservice en/of een gids die met je meereist. Die diensten leveren de echte ‘know-how’ compleet met leertheorieën, methodieken, uitwerkingen en toepassingen, én een concrete vertaalslag naar jouw eigen praktijk.


In deze gratis webinars geef ik je echt waardevolle tips en/of werkvormen mee, waar jij als trainer echt iets aan hebt. Tegelijk is het een voorproefje voor een (betaalde) training waarvoor je je kunt inschrijven. Je bent niets verplicht, maar als je het interessant vindt heb ik aan het eind van elk webinar wél een mooi aanbod voor je. In elk webinar gebruik ik 50 minuten voor het webinar zelf, en 10 minuten voor informatie en vragen over de training waarvan ik je heb laten proeven.


Zo zit de vork dus in de steel: jij gratis een interessant webinar, ik een mogelijkheid om met m’n doelgroep in contact te komen. Volgens mij mag je die wel onder het kopje ‘win-win’ scharen!


GRATIS EBOOKSnuffelboek participerend trainen

incl. 3 werkvormen om je deelnemers te motiveren en hen méér te laten leren.


Je ontvangt dan automatisch ook als eerste de nieuw gepubliceerde artikelen op het trainersblog.


Meld je hieronder aan, bevestig je aanmelding, en lees meteen verder.

Stuur maar op!

* indicates required
  •  Postadres:

 Ceto Trainingen

 Wilgenbroek 79

 4822 XT  BREDA

  •  Trainingslocatie:

 De Tuunter

 Wollefoppenweg 109A

 2761 DL  ZEVENHUIZEN ZH

Contact