Bouw je briljante training

Bouw je briljante training


op 26 september, 3 oktober en 10 oktober 2017


Een intensieve 2-weekse cursus met 3 trainingsdagen,

waarin je leert hoe je je training écht briljant kunt vormgeven. • Participerende trainingsopbouw en werkvormen ervaren, zodat je weet hoe het is om als deelnemer mee te doen aan zo'n training.
 • Leren waarom deze trainingsmethodiek dit effect heeft, zodat je dit bewust kunt inzetten om betrokkenheid en leerrendement te vergroten.
 • Vertalen naar je eigen training, zodat je het zelf ook echt kunt toepassen.
 • Uitproberen van je eigen trainingsontwerp in de groep, zodat je merkt wat wel en niet werkt, en zodat je waardevolle feedback van andere trainers krijgt.
 • Een map met het complete draaiboek + achtergrondinformatie + de gebruikte werkvormen + checklists meekrijgen, zodat je alles uit deze training ook kunt gebruiken voor je eigen training.

Herken je dit?


Je bent een trainer en je ontwerpt je eigen trainingen. Daarin zoek je naar een optimale trainingsopbouw, waarin alles voldoende aan bod komt en waarin je deelnemers gemotiveerd aan de slag gaan om een optimaal leerrendement te behalen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.


Misschien herken je het volgende wel:


 • Gepuzzel om alles in een logische opbouw passend in je training te krijgen.


 • Stoeien met een goede balans tussen jouw presentatie/uitleg en activering van je deelnemers.


 • Je trainingen vormgeven zoals je dat altijd gedaan hebt, maar intussen het gevoel hebben dat het beter kan: meer betrokkenheid, minder weerstand, meer leeropbrengst.


 • Keuzes voor je trainingsontwerp maken op basis van gewoonte i.p.v. op basis van leertheorieën die hun waarde in de praktijk bewezen hebben.


 • Eigenlijk wil je je training zo vormgeven, dat elke deelnemer daarin zijn/haar eigen leerroute kan volgen, dat elke deelnemer graag aan het werk wil, en dat elke deelnemer meer leert dan hij/zij vooraf verwacht. Maar zou dat wel kunnen? En hoe pak je dat dan aan?


De doelgroep voor deze trainingen zijn trainers die hun eigen trainingen ontwerpen of die bestaande trainingen aanpassen, en die onderbouwde praktische handreikingen willen om dit nog beter te kunnen doen.


Als je uitsluitend bestaande trainingen uitvoert, waaraan jij niets mag aanpassen, dan is deze training voor jou minder geschikt. Je kunt dan immers niet toepassen wat je hier leert.


Weet je al veel over leertheorieën en de praktische toepassing ervan? Ook dan is deze training voor jou minder geschikt. Waarschijnlijk is het meeste dan al gesneden koek voor je.


Twijfel je of deze training aansluit op jouw niveau en/of jouw situatie? Neem dan contact met me op. Samen kunnen we bespreken wat jij zoekt en of ik je dat kan bieden.

Stel je voor...


 • Je weet precies hoe je een vliegende trainingsstart ontwerpt, zodat je deelnemers direct 'in de leerstand' komen.


 • Je hebt de tools om een overzichtelijk kader voor je training te maken waarbinnen jouw deelnemers hun eigen leerroute kunnen volgen.


 • Je kent een 6-tal principes op basis waarvan je je hele training kunt ontwerpen, en je weet ook nog waarop die principes gebaseerd zijn en waarom ze dit effect hebben.


 • Je weet hoe je je training zo opbouwt dat de verschillende trainingsonderdelen en leeractiviteiten elkaar op een logische manier opvolgen om daarmee een zo groot mogelijk leereffect te bereiken, ongeacht de persoonlijke leerstijlen van je deelnemers.


 • Trainen wordt gevarieerder, leerzamer en leuker voor je deelnemers én voor jou.

Bouw je briljante training

biedt jou de mogelijkheid dit te bereiken!


Deze tweedaagse training geeft jou de tools om voortaan een optimaal leerrendement uit je trainingen te halen. Het effect van de training is:


 1. Bewustwording van het effect van het trainingsontwerp, trainingsonderdelen, leeractiviteiten en werkvormen op jouw deelnemers.


 1. Kennis over leertheorieën die dit effect verklaren. (Aan bod komen o.a. onderdelen uit sociaal constructivisme, active learning, breinleren, blended learning, leerpiramide van David Sousa, growth mindset door Carol Dweck, zones van naastbije ontwikkeling door Vygotsky, leerfasen van Kolb, 6 principes van participerend trainen door Margreet Pols.)


 1. Vaardigheden in het bedenken en aanpassen van je trainingsontwerp. (We oefenen met het vaststellen van leerdoelen, leerdoelen uitwerken in kennis-/vaardigheids-/attitudedoelen, het maken van een ontwikkelmatrix, het opzetten van een trainingsplan, het kiezen en aanpassen van geschikte werkvormen en leeractiviteiten.)


En dat levert jou heel veel op:


 • Je wint tijd. Geen urenlang gepuzzel en gestoei meer. Je weet waarop je moet letten, je hebt de principes, de checklists en een voorbeelddraaiboek dat je kunt gebruiken voor je eigen trainingen, en je hebt in de training al geoefend met de toepassing ervan.


 • Je deelnemers zijn enthousiast. Een goed opgebouwde training met een logische afwisseling in leeractiviteiten is immers plezierig om te volgen. Helemaal als je daarin ook nog eens alle leerstijlen bedient.


 • Je deelnemers leren meer. Misschien weet je het al, maar anders kom je er in deze training achter hoeveel leerrendement er te behalen valt door training slim te ontwerpen. Je deelnemers kunnen er zelf verbaasd over zijn hoeveel ze ervan hebben opgestoken.


 • Je traint met meer plezier. In het begin is het even wennen aan je nieuwe manier van werken. En eerlijk is eerlijk, in het begin zal ook de voorbereiding je meer tijd kosten dan nu. Maar als je je draai gevonden hebt zul je ontdekken dat trainen je veel minder moeite kost dan nu. Dat geeft energie en werkplezier.

Dit krijg je tijdens Bouw je briljante training

Tijdens Bouw je briljante training krijg je op 4 momenten de tijd om wat je zojuist geleerd hebt onder begeleiding van Margreet te vertalen naar een eigen trainingsontwerp.


Vervolgens kun je, indien gewenst, een stukje van dat trainingsontwerp uitproberen in de groep om te ervaren wat het effect ervan is en daar feedback op te krijgen van de andere deelnemers.


Tussen de trainingsdagen door kun je thuis je ideeën verder uitwerken en die online aan de anderen voorleggen, als je wilt. (Reken erop dat je naast de trainingsdagen nog ongeveer 4 x 3 uur kwijt bent aan voorbereiding en uitwerking.)


Desondanks lukt het de meeste deelnemers niet om met een kant-en-klaar trainingsontwerp weer naar huis te gaan. Ze hebben over het algemeen wel de grote lijnen goed uitgezet en een beeld van de invulling daarvan, zodat ze er thuis constructief mee verder kunnen. Maar ze hebben simpelweg té veel inspiratie en ideeën om alles in één keer goed uit te kunnen werken.


Daarom blijft de online leeromgeving nog tot 21 november actief en beschikbaar, en kun je ook Margreet nog om feedback vragen.

 • Een prachtige Trainingslocatie. De training wordt gegeven in De Tuunter, in Oud Verlaat, vlakbij Rotterdam.


 • 3 Videoworkshops: ter voorbereiding op de training geef ik je toegang tot de videoworkshops 'trainingsdoelen in beeld' en 'competentiematrix'. Na afloop van de eerste trainingsdag krijg je toegang tot de videoworkshop 'motiverend trainingsontwerp', zodat je de grote lijnen thuis nog eens rustig kunt bekijken en opfrissen.


 • 3 trainingsdagen van 10u tot 17u


 • Map met achtergrondinformatie, draaiboek, checklists en alle gebruikte werkvormen


 • Online leeromgeving waar je alle materialen kunt terugvinden, oefeningen kunt maken, en feedback kunt vragen aan de trainer en je mede-cursisten.


 • Uitgebreide, verse lunches, en onbeperkte consumpties


 • Borrel na afloop van elke trainingsdag, zodat er voldoende tijd en gelegenheid is om nog even ontspannen na te praten, en zodat je na de file naar huis kunt rijden.


 • Aandacht en begeleiding: minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers, begeleid en getraind door Margreet Pols.

Dit is jouw trainer: Margreet Pols

Margreet is trainer en opleider van trainers en opleiders.


"Het trainersvak is een prachtig vak met vele aspecten. Het aspect van het trainingsontwerp en het nadenken over een logische trainingsopbouw met geschikte leeractiviteiten vind ik een erg leuke en creatieve kant van het vak. Ik voel me daar erg in thuis.


In de loop der jaren heb ik kennisgemaakt met verschillende leertheorieën en -methodieken, zoals het sociaal constructivisme, active learning, cooperative learning, breinleren, leerfasen van Kolb, enz. Een combinatie van verschillende aspecten uit die verschillende theorieën en methodieken blijkt in de praktijk uitermate goed te werken: grote betrokkenheid en motivatie, en een optimaal leerrendement bij deelnemers. Het is mijn manier van werken geworden en ik heb er de naam 'participerend trainen' aan gegeven.


Participerend trainen is meer dan een verzameling aspecten uit verschillende leertheorieën en -methodieken. Het is een goed doordachte en onderbouwde trainingsmethodiek, die zich aan de hand van 6 principes eenvoudig laat hanteren. Het is voor mij een uitermate prettige en vrij natuurlijke manier van werken, die door mijn deelnemers ook op die manier ervaren wordt. Ik zou willen dat elke trainer in de gelegenheid gesteld wordt om dit te leren, zowel voor henzelf als voor hun deelnemers."

Dit zeggen eerdere deelnemers over Bouw je briljante training

"Ik beveel 'Bouw je briljante training'  van harte aan andere trainers aan, omdat Margreet heel veel van de vragen over lesgeven / trainen waar ik al langer mee zat op een hele heldere manier heeft beantwoord. Ik heb door de training het idee gekregen hier zelf ook mee te kunnen gaan experimenteren.


Daarbij weet Margreet een hele veilige sfeer te creëren, de juiste vragen te stellen, aandacht aan iedereen te geven en daarbij een enorme rust en deskundigheid uit te stralen. "


Ilona Gerritsma

Trainer EBP in Zorg en Onderwijs bij Zorgsyn

"'Bouw je briljante training' biedt een compleet zicht op wat er komt kijken bij het ontwerpen van een training en geeft bruikbare tips om je training actiever te maken. Een training die op deze manier is ontwikkeld, zal veel meer opleveren dan de traditionele trainingen."


Karin van der Linden

Opleidingsadviseur

"'Bouw je briljante training' heeft mij op een snelle en pragmatische manier handvatten gegeven om zelf mee aan de slag te gaan.


De training is op een prettige manier opgebouwd, je voelt je nergens gehaast maar toch doe je spelenderwijs ontzettend veel nieuwe indrukken en kennis op.


Margreet heeft een rust en vanzelfsprekendheid waarmee ze op een ogenschijnlijk makkelijke manier nieuwe stof bij ons laat 'beklijven'."


Judith Jacobs

Trainer bij Savvy Training

"Ik heb echt een "super" training gehad. Margreet heeft nieuwe inzichten gegeven. Ze heeft ons allemaal in beweging gekregen en doordat iedereen mee ging heb ik veel geleerd. Ze laat iedereen in zijn/haar waarde, heeft respect voor mening en aandeel.


Participerend trainen is leuk en geeft energie. Het is geen "dom" spelletje, maar men leert er veel van en kan het direct in de praktijk toepassen. Een aantal trainers en ontwikkelaars kunnen deze slag nog slaan. Margreet is de persoon om dit in te laten zien."


Imara Melenhorst

Opleidngsadviseur bij ING

Reserveer jouw plaats in deze inspirerende training!


De belangrijkste investering is jouw tijd en jouw inzet. De financiële investering bedraagt € 997,- (vrijgesteld van btw). Voor dit bedrag krijg je:


 • Drie intensieve trainingsdagen op een unieke locatie


 • Drie online video-workshops met de mogelijkheid je uitwerking in te sturen voor feedback


 • Een online leeromgeving met alle materialen en een forum


 • Een map met achtergrondinformatie, draaiboek, checklists en alle gebruikte werkvormen


 • Aandacht en begeleiding: maximaal 10 deelnemers


 • Onbeperkt consumpties gedurende de trainingsdagen


 • Alle dagen een heerlijke, uitgebreide, verse lunch


 • Een borrel ter afsluiting van elke trainingsdag


Aanmelden doe je via onderstaande knop. Je wordt dan doorgestuurd naar m'n online reserveringssysteem.Veelgestelde vragen


Wat zijn de algemene voorwaarden?

Op deze training zijn de leveringsvoorwaarden open trainingen van Ceto Trainingen van toepassing. Die kun je hier downloaden. Daarin staat wat je van mij kunt verwachten als je je aanmeldt, en hoe de aanmeldingsprocedure verloopt, en wat ik van jou als deelnemer verwacht. Lees het rustig door. Bij je aanmelding word je gevraagd akkoord te gaan met deze leveringsvoorwaarden.


Is deze training wel iets voor mij?

Als je je in de informatie op deze pagina herkent waarschijnlijk wel. Als je twijfelt mag je me natuurlijk mailen (info@cetotrainingen.nl). Dan maken we een belafspraak om het eens rustig te bespreken. Ik kan je dan iets meer vertellen over wat we precies gaan doen. Jij kunt me iets meer vertellen over waar je naar op zoek bent. Samen kunnen we bekijken of dat op elkaar aansluit.Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

Tijdens het aanmeldproces kun je al veilig en eenvoudig betalen met iDeal, creditcard, PayPal of Bancontact. Je kunt ook kiezen voor later betalen, in dat geval kun je ergens in de komende 14 dagen het bedrag zelf overmaken. Als je je hebt aangemeld ontvang je daarvan binnen 2 werkdagen van mij een bevestiging en je factuur per mail. Je hebt trouwens 14 dagen bedenktijd, ook als je al direct betaalt: in die periode kun je zonder verdere gevolgen annuleren. Levert de betalingstermijn van 14 dagen een probleem op, bijvoorbeeld omdat de organisatie waar je werkt de factuur niet binnen 14 dagen kan verwerken? Neem dan even contact op, zodat we daar een afspraak over kunnen maken. Jouw plek in de training reserveer ik definitief voor jou zodra ik je betaling binnen heb. Ik bevestig je betaling per mail en stuur dan gelijk de link naar de online video-workshops 'Trainingsdoelen in beeld' en 'competentiematrix' mee.


Ik heb een andere vraag!

Mail me je vraag. Ik reageer binnen 2 werkdagen. Het mailadres is info@cetotrainingen.nl.

Stuur maar op!

* indicates required

GRATIS EBOOK


Snuffelboek participerend trainen

incl. 3 werkvormen om je deelnemers te motiveren en hen méér te laten leren.


Je ontvangt dan automatisch ook als eerste de nieuw gepubliceerde artikelen op het trainersblog.


Meld je hieronder aan, bevestig je aanmelding, en lees meteen verder.

 •  Postadres:

Ceto Trainingen

Wilgenbroek 79

4822 XT  BREDA

 •  Trainingslocatie:

 De Tuunter

Wollefoppenweg 109A

2761 DL  ZEVENHUIZEN ZH

Contact