Werkvormen die werken

Werkvormen die werken


op dinsdag 3 april 2018


Een inspirerende trainingsdag over activerende werkvormen • Activerende werkvormen ervaren, zodat je weet hoe het is om als deelnemer mee te doen aan zo'n werkvorm.
 • Leren waarom deze werkvormen dit effect hebben, zodat je bewust naar een bepaald effect op zoek kunt gaan in je training.
 • Een map met de gebruikte werkvormen meekrijgen, zodat je de werkvormen uit deze training ook kunt gebruiken voor je eigen training.
 • Een checklist meekrijgen, zodat je voortaan kunt zien of de door jou gekozen werkvormen aan alle voorwaarden voldoen om je werkvormen voor jou en je deelnemers te laten werken.
 • NIEUW: een blauwdruk meekrijgen, die je helpt om je eigen werkende werkvormen te bedenken.

Herken je dit?


Je bent een trainer en je ontwerpt je eigen trainingen. Daarin wil je graag variëren met de werkvormen die je gebruikt, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.


Misschien herken je het volgende wel:


 • Lange zoektochten naar geschikte werkvormen, maar niet echt kunnen vinden wat je zoekt.


 • Inspiratieloos naar je beeldscherm staren, om dan uiteindelijk toch maar gewoon te kiezen voor weer dezelfde werkvorm.


 • Een heel erg leuke werkvorm gevonden, maar eigenlijk sluit hij nét niet echt aan bij wat jij wilde bereiken.


 • Zelf erg enthousiast over een werkvorm, ontdek je in je training dat sommige deelnemers er met weerstand op reageren.Of:


 • Zelf erg enthousiast over een werkvorm, ontdek je in je training dat je deelnemers er lang niet zoveel van leren als je hoopte.


 • Op zoek naar een bepaald effect op je deelnemers kom je allerlei leuke werkvormen tegen, maar welke gaat dat effect hebben? En hoe pas je hem aan aan jouw training?

Stel je voor...


 • Je weet precies welke trainingsonderdelen vragen om welk type werkvorm.


 • Je kunt vooraf goed inschatten welke werkvorm welk effect zal hebben op je deelnemers.


 • Je weet hoe je ervoor kunt zorgen dat al jouw werkvormen echt bijdragen aan het behalen van het trainingsdoel.


 • Je weet hoe je bepaalt of een bepaalde werkvorm geschikt is voor jouw doel.


 • Je weet hoe je bestaande werkvormen eenvoudig aan kunt passen aan jouw doel.


 • Nooit meer gefrustreerde zoektochten en uren staren naar je scherm, maar vlot op je doel af met je werkvormenmap, je checklist, je blauwdruk, en de kennis die je hebt over welke werkvormen werken (en waarom).


 • Trainen wordt gevarieerder, leerzamer en leuker voor je deelnemers én voor jou.

Werkvormen die werken

biedt jou de mogelijkheid dit te bereiken!


Deze trainingsdag zal je inspireren door werkvormen te ervaren en tegelijkertijd te leren over de achtergronden ervan. Het effect van de training is:


 1. Bewustwording van het effect van verschillende werkvormen op je deelnemers.


 1. Kennis over leertheorieën die dit effect verklaren.


 1. Vaardigheden in het bedenken en aanpassen van werkvormen.


En dat levert jou heel veel op:


 • Je wint tijd. Geen urenlange zoektochten meer naar geschikte werkvormen. Voortaan weet je precies wat je zoekt en hoe je dat eenvoudig kunt vinden.


 • Je deelnemers zijn enthousiast. Een inspirerende training met afwisselende werkvormen is immers plezierig om te volgen. Helemaal als de training en haar werkvormen aansluiten bij je deelnemers.


 • Je deelnemers leren meer. Misschien weet je het al, maar anders kom je er in deze training achter hoeveel leerrendement er te behalen valt door je werkvormen slim te kiezen. Je deelnemers kunnen er zelf verbaasd over zijn hoeveel ze ervan hebben opgestoken.


 • Je traint met meer plezier. In het begin is het even wennen aan je nieuwe werkvormen, maar als je je draai gevonden hebt zul je ontdekken dat trainen je veel minder moeite kost dan nu. Dat geeft energie en werkplezier.

Dit krijg je tijdens Werkvormen die werken

Dit is jouw trainer: Margreet Pols

 • Een prachtige Trainingslocatie. De training wordt gegeven in De Tuunter, in Oud Verlaat, vlakbij Rotterdam.


 • Videoworkshop: ter voorbereiding op de training geef ik je toegang tot de videoworkshop 'trainingsdoelen in beeld'.


 • Trainingsdag van 10.00 tot 17.00 uur. We beginnen pas om 10 uur, zodat je (grotendeels) na de spits kunt reizen.


 • Map met achtergrondinformatie en alle gebruikte werkvormen


 • Uitgebreide, verse lunch, en onbeperkte consumpties


 • Hapje en drankje na afloop, zodat er voldoende tijd en gelegenheid is om nog even ontspannen na te praten, en zodat je rustig na de spits richting huis kunt vertrekken.


 • Aandacht en begeleiding: maximaal 10 deelnemers, begeleid en getraind door Margreet Pols.

Margreet is trainer en opleider van trainers en opleiders.


"Het trainersvak is een prachtig vak met vele aspecten. Het aspect van het trainingsontwerp en het nadenken over geschikte werkvormen vind ik een erg leuke en creatieve kant van het vak. Ik voel me daar erg in thuis.


Een deelnemer noemde mij ooit gekscherend een wandelend werkvormenboek. Dat klopt wel aardig: ik zit zelden om werkvormeninspiratie verlegen. Toch komt dat niet helemaal vanzelf. Het is geen rustig zitten wachten tot de ideeën opborrelen wat ik doe. Ik stel mezelf bepaalde vragen en volg dan steeds dezelfde stappen die me telkens tot een goede oplossing brengen.


In principe kan iedereen dat. Dat de één daar wat creatiever in is dan de ander valt niet te ontkennen. Maar de achtergrondinformatie, de denkwijze en de stappen leren kan iedere trainer."

Dit zeggen trainers over Werkvormen die werken

"Ik ben deze dag royaal meer te weten gekomen over de effectiviteit van werkvormen. Voorheen ontbrak er altijd wel iets of was de aanwezigheid van juiste zaken soms toeval. Met de opgedane kennis en de checklist kan ik dat voortaan beter doen. Opvallend is de rustige uitstraling en de vanzelfsprekendheid waarmee deze dag verloopt. Juist daardoor wordt er ook heel veel geleerd."


Gosen Kram

Trainer/opleidingscoördinator

"Ik vond het een heel praktische dag en een aanrader, vooral voor trainers die nog niet zo doorgewinterd zijn. Ik heb n.a.v. deze training een werkvorm in m'n workshop toegepast, met als resultaat dat de workshop nog interactiever werd en dat het geleerde hopelijk beter beklijft bij de deelnemers."


Emily Palmer

NT2-trainer bij Taalzeker

"Tijdens de training ben ik actief geïnspireerd om met de materie aan de slag te gaan en mijn trainingen voor zowel mijzelf als mijn deelnemers leuker en aantrekkelijker te maken. Margreet is een prima trainer, die je op een ontspannen manier meeneemt in de te leren lesstof."


Bob Hennekes

Trainer bij Bel Leerdammer

"De training was leerzaam en praktisch, gericht op het toepassen. Margreet slaagde erin om de groep gelijktijdig te leiden en te ondersteunen. Het was heerlijk om te zien/ervaren. Dank daarvoor!"


Katarina de Munnik

Trainer

Reserveer jouw plaats in deze inspirerende training!


De belangrijkste investering is jouw tijd en jouw inzet. De financiële investering bedraagt € 297,- vrijgesteld van btw.

Voor dit bedrag krijg je:


 • Een inspirerende trainingsdag op een unieke locatie


 • Een online video-workshop met de mogelijkheid je uitwerking in te sturen voor feedback


 • Een map met achtergrondinformatie en alle gebruikte werkvormen


 • Aandacht en begeleiding: maximaal 10 deelnemers


 • Onbeperkt consumpties gedurende de dag


 • Een heerlijke, uitgebreide, verse lunch


 • Een hapje en drankje ter afsluiting van de dagAanmelden doe je via onderstaande knop. Je wordt dan doorgestuurd naar m'n online reserveringssysteem.Veelgestelde vragen


Wat zijn de  voorwaarden?

Op deze training zijn de leveringsvoorwaarden open trainingen van Ceto Trainingen van toepassing. Die kun je hier downloaden.


Is deze training wel iets voor mij?

Als je je in de informatie op deze pagina herkent waarschijnlijk wel. Als je twijfelt mag je me natuurlijk mailen (info@cetotrainingen.nl). Dan maken we een belafspraak om het eens rustig te bespreken. Ik kan je dan iets meer vertellen over wat we precies gaan doen. Jij kunt me iets meer vertellen over waar je naar op zoek bent. Samen kunnen we bekijken of dat op elkaar aansluit.


Ik ben docent op een school. Is deze training dan geschikt?

Dat ligt aan wat je doel precies is. Het lijkt me goed om het daar samen eerst over te hebben. Als je me mailt (info@cetotrainingen.nl) maken we een belafspraak om jouw leervraag en verwachtingen te bespreken. Ik kan je dan een eerlijk antwoord op je vraag geven.


Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

Tijdens je aanmelding kom je in een betalingsscherm, waar je direct veilig kunt betalen. Je ontvangt daarna binnen 1 werkdag van mij een bevestiging, de reeds betaalde factuur, en de link naar de online video-workshop per mail. Je kunt er tijdens je aanmelding ook voor kiezen om later te betalen. In dat geval ontvang je van mij binnen 2 werkdagen een bevestiging en een te betalen factuur per mail. De betalingstermijn voor die factuur is 14 dagen. Levert dat een probleem op, bijvoorbeeld omdat de organisatie waar je werkt de factuur niet binnen 14 dagen kan verwerken? Neem dan even contact op, zodat we daar een afspraak over kunnen maken. Jouw plek in de training reserveer ik definitief voor jou zodra ik je betaling binnen heb. Ik bevestig je betaling per mail en stuur dan gelijk de link naar online video-workshop 'Trainingsdoelen in beeld' mee.


Ik heb een andere vraag!

Mail me je vraag. Ik reageer binnen 2 werkdagen. Het mailadres is info@cetotrainingen.nl.

Stuur maar op!

* indicates required

GRATIS EBOOK


Snuffelboek participerend trainen

incl. 3 werkvormen om je deelnemers te motiveren en hen méér te laten leren.


Je ontvangt dan automatisch ook als eerste de nieuw gepubliceerde artikelen op het trainersblog.


Meld je hieronder aan, bevestig je aanmelding, en lees meteen verder.

 •  Postadres:

Ceto Trainingen

Wilgenbroek 79

4822 XT  BREDA

 •  Trainingslocatie:

 De Tuunter

Wollefoppenweg 109A

2761 DL  ZEVENHUIZEN ZH

Contact