Participerend trainen

Participerend trainen

Lastig hè, als je zit te stoeien met je trainingsontwerp?


In de cursus 'Bouw je briljante training' leer je hoe jouw deelnemers leren, en je past deze kennis toe in je trainingsontwerp.


Hierdoor schrijf je voortaan zelf de leukste en leerzaamste trainingen!.


Meer info en aanmelden via deze link:

Bouw je briljante training

Participerend trainen  = doelgericht trainen


Trainen is gericht op gedragsverandering: het is de bedoeling dat jouw deelnemers na jouw training ander gedrag laten zien dan voor de training. Die beoogde gedragsverandering is je trainingsdoel.


Voor het bereiken van dat doel zijn altijd 3 componenten nodig: kennis, vaardigheden en attitude. Het vooraf goed uitwerken van zowel je algemene trainingsdoel als de specifieke kennis-, vaardigheids- en attitudedoelen helpt je om je training goed vorm te geven.


Attitudedoelen zijn vaak een soort ondergeschoven kindje terwijl juist daarin de sleutel zit naar duurzame gedragsverandering. Je kunt iemand nog zoveel nieuwe kennis aanreiken of vaardigheden laten oefenen, als hij/zij er het nut niet van inziet zal hij/zij dit in de praktijk niet gaan inzetten.


Bij participerend trainen hebben die attitudedoelen daarom een duidelijke rol in de training. Als trainer laat je je deelnemers nadenken over het waarom van de training en de trainingsinhoud, en sluit daarmee aan op hun dagelijkse praktijk. Door op deze manier aandacht te hebben voor attitudedoelen, zullen je deelnemers graag willen leren wat jij hen wilt leren.


Wil je meer lezen over participerend trainen? Download dan hieronder het gratis ebook 'Snuffelboek participerend trainen'. Daarin wordt o.a. uitgelegd hoe je dat kunt doen, aan die attitudedoelen werken. Met de voorbeeldwerkvormen uit het ebook kun je zelf direct aan de slag.

Stuur maar op!

* indicates required

GRATIS EBOOK


Snuffelboek participerend trainen

incl. 3 werkvormen om je deelnemers te motiveren en hen méér te laten leren.


Je ontvangt dan automatisch ook als eerste de nieuw gepubliceerde artikelen op het trainersblog.


Meld je hieronder aan, bevestig je aanmelding, en lees meteen verder.

  •  Postadres:

Ceto Trainingen

Wilgenbroek 79

4822 XT  BREDA

  •  Trainingslocatie:

 De Tuunter

Wollefoppenweg 109A

2761 DL  ZEVENHUIZEN ZH

Contact