Bouw je briljante training

Bouw je briljante training

 

Een intensieve 2-weekse cursus met 3 trainingsdagen,

waarin je leert hoe je je training écht briljant kunt vormgeven.


 

deze training verzorgen we incompany of op aanvraagParticiperende trainingsopbouw en werkvormen ervaren, zodat je weet hoe het is om als deelnemer mee te doen aan zo'n training.

Vertalen naar je eigen training, zodat je het zelf ook echt kunt toepassen.

Uitproberen van je eigen trainingsontwerp in de groep, zodat je merkt wat wel en niet werkt, en zodat je waardevolle feedback van andere trainers krijgt.

Een online leeromgeving met het complete draaiboek + achtergrondinformatie + de gebruikte werkvormen + checklists, zodat je alles uit deze training ook kunt gebruiken voor Je eigen training.

Herken je dit?


Je bent een trainer en je ontwerpt je eigen trainingen. Daarin zoek je naar een optimale trainingsopbouw, waarin alles voldoende aan bod komt en waarin je deelnemers gemotiveerd aan de slag gaan om een optimaal leerrendement te behalen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.


Misschien herken je het volgende wel:


Gepuzzel om alles in een logische opbouw passend in je training te krijgen.


Stoeien met een goede balans tussen jouw presentatie/uitleg en activering van je deelnemers.


Je trainingen vormgeven zoals je dat altijd gedaan hebt, maar intussen het gevoel hebben dat het beter kan: meer betrokkenheid, minder weerstand, meer leeropbrengst.


Keuzes voor je trainingsontwerp maken op basis van gewoonte i.p.v. op basis van leertheorieën die hun waarde in de praktijk bewezen hebben.


Eigenlijk wil je je training zo vormgeven, dat elke deelnemer daarin zijn / haar eigen leerroute kan volgen, dat elke deelnemer graag aan het werk wil, en dat elke deelnemer meer leert dan hij / zij vooraf verwacht. Maar zou dat wel kunnen? En hoe pak je dat dan aan?


De doelgroep voor deze trainingen zijn trainers die hun eigen trainingen ontwerpen of die bestaande trainingen aanpassen, en die onderbouwde praktische handreikingen willen om dit nog beter te kunnen doen.


Als je uitsluitend bestaande trainingen uitvoert, waaraan jij niets mag aanpassen, dan is deze training voor jou minder geschikt. Je kunt dan immers niet toepassen wat je hier leert.


Weet je al veel over leertheorieën en de praktische toepassing ervan? Ook dan is deze training voor jou minder geschikt. Waarschijnlijk is het meeste dan al gesneden koek voor je.


Twijfel je of deze training aansluit op jouw niveau en/of jouw situatie? Neem dan contact met me op. Samen kunnen we bespreken wat jij zoekt en of ik je dat kan bieden.Stel je voor...


Je weet precies hoe je een vliegende trainingsstart ontwerpt, zodat je deelnemers direct 'in de leerstand' komen.


Je hebt de tools om een overzichtelijk kader voor je training te maken waarbinnen jouw deelnemers hun eigen leerroute kunnen volgen.


Je kent een 6-tal principes op basis waarvan je je hele training kunt ontwerpen, en je weet ook nog waarop die principes gebaseerd zijn en waarom ze dit effect hebben.


Je weet hoe je je training zo opbouwt dat de verschillende trainingsonderdelen en leeractiviteiten elkaar op een logische manier opvolgen om daarmee een zo groot mogelijk leereffect te bereiken, ongeacht de persoonlijke leerstijlen van je deelnemers.


Trainen wordt gevarieerder, leerzamer en leuker voor je deelnemers én voor jou.


Bouw je briljante training

biedt jou de mogelijkheid dit te bereiken!


Deze driedaagse training geeft jou de tools om voortaan een optimaal leerrendement uit je trainingen te halen. Het effect van de training is:


Bewustwording van het effect van het trainingsontwerp, trainingsonderdelen, leeractiviteiten en werkvormen op jouw deelnemers.


Kennis over leertheorieën die dit effect verklaren. (Aan bod komen o.a. onderdelen uit sociaal constructivisme, active learning, breinleren, blended learning, David Sousa, Carol Dweck, Lev Vygotsky, David Kolb, Benjamin Bloom, John Hattie, 6 principes van participerend trainen door Margreet Pols.)


Vaardigheden in het bedenken en aanpassen van je trainingsontwerp. (We oefenen met het vaststellen van leerdoelen, leerdoelen uitwerken in kennis-/vaardigheids-/attitudedoelen, het maken van een ontwikkelmatrix, het opzetten van een trainingsplan, het kiezen en aanpassen van geschikte werkvormen en leeractiviteiten.)


En dat levert jou heel veel op:


Je wint tijd. Geen urenlang gepuzzel en gestoei meer. Je weet waarop je moet letten, je hebt de principes, de checklists en een voorbeelddraaiboek dat je kunt gebruiken voor je eigen trainingen, en je hebt in de training al geoefend met de toepassing ervan.


Je deelnemers zijn enthousiast. Een goed opgebouwde training met een logische afwisseling in leeractiviteiten is immers plezierig om te volgen. Helemaal als je daarin ook nog eens alle leerstijlen bedient.


Je deelnemers leren meer. Misschien weet je het al, maar anders kom je er in deze training achter hoeveel leerrendement er te behalen valt door training slim te ontwerpen. Je deelnemers kunnen er zelf verbaasd over zijn hoeveel ze ervan hebben opgestoken.


Je traint met meer plezier. In het begin is het even wennen aan je nieuwe manier van werken. En eerlijk is eerlijk, in het begin zal ook de voorbereiding je meer tijd kosten dan nu. Maar als je je draai gevonden hebt zul je ontdekken dat trainen je veel minder moeite kost dan nu. Dat geeft energie en werkplezier.

Dit krijg je tijdens Bouw je briljante training

Een prachtige Trainingslocatie. De training wordt gegeven in De Molenaarskamer, Molenweg 32 in Soest. Uiteraard is het ook mogelijk de training op uw eigen locatie te verzorgen.

 

Online leeromgeving (Pluvo): vanaf 2 weken voor de training tot 1 maand na de training heb je toegang tot een online leeromgeving met alle materialen en oefeningen.

 

Een intensieve trainingsdag van 10.00 tot 17.00 uur. We beginnen pas om 10.00 uur zodat je (grotendeels) na de spits kunt reizen.

 

Uitgebreide, verse lunch, en onbeperkt consumpties.

 

Aandacht en begeleiding: minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers, begeleid en getraind door Margreet Pols.


Voor incompany-trajecten worden details in onderling overleg afgesproken.


COVID-19:

Vanzelfsprekend houden we rekening met de huidige omstandigheden m.b.t. COVID-19. Dat betekent dat de training offline doorgaat als dat kan. Als dat niet kan, wordt het een online training en krijg je een goodiebag thuisgestuurd met de benodigde materialen om online goed mee te kunnen doen aan de training en een lunch- en snackpakket. Mocht de training offline plaatsvinden, maar jij kunt bijvoorbeeld door quarantaine niet aansluiten, dan maken we er een hybride training van. Voorwaarde voor een hybride training is dat er tenminste 4 deelnemers op locatie aanwezig kunnen zijn.

Tijdens Bouw je briljante training krijg je op 4 momenten de tijd om wat je zojuist geleerd hebt onder begeleiding van Margreet te vertalen naar een eigen trainingsontwerp.


Vervolgens kun je, indien gewenst, een stukje van dat trainingsontwerp uitproberen in de groep om te ervaren wat het effect ervan is en daar feedback op te krijgen van de andere deelnemers.


Tussen de trainingsdagen door kun je thuis je ideeën verder uitwerken en die online aan de anderen voorleggen, als je wilt. (Reken erop dat je naast de trainingsdagen nog ongeveer 4 x 3 uur kwijt bent aan voorbereiding en uitwerking. In de editie van juni zit er tussen de trainingsdagen steeds een week, waarin je dit kunt doen. In de editie van juli staan de 3 dagen achter elkaar gepland, waardoor het intensiever wordt. Een deel van die uitwerkingstijd verplaatst dan naar na de cursus.)


Desondanks lukt het de meeste deelnemers niet om met een kant-en-klaar trainingsontwerp weer naar huis te gaan. Ze hebben over het algemeen wel de grote lijnen goed uitgezet en een beeld van de invulling daarvan, zodat ze er thuis constructief mee verder kunnen. Maar ze hebben simpelweg té veel inspiratie en ideeën om alles in één keer goed uit te kunnen werken.


Daarom blijft de online leeromgeving nog tot 1 maand na de training actief en beschikbaar, en kun je ook Margreet nog om feedback vragen.

Dit is jouw trainer: Margreet Pols


Margreet is docent en trainer van docenten en trainers.


"Een ander iets leren, of dat nu als docent is of als trainer, is een prachtig vak met vele aspecten. Het aspect van het trainingsontwerp en het nadenken over een logische trainingsopbouw met geschikte leeractiviteiten vind ik een erg leuke en creatieve kant van het vak. Ik voel me daar erg in thuis.


In de loop der jaren heb ik kennisgemaakt met verschillende leertheorieën en -methodieken, zoals het sociaal constructivisme, active learning, cooperative learning, breinleren, leerfasen van Kolb, enz. Een combinatie van verschillende aspecten uit die verschillende theorieën en methodieken blijkt in de praktijk uitermate goed te werken: grote betrokkenheid en motivatie, en een optimaal leerrendement bij deelnemers. Het is mijn manier van werken geworden en ik heb er de naam 'participerend trainen' aan gegeven.


Participerend trainen is meer dan een verzameling aspecten uit verschillende leertheorieën en -methodieken. Het is een goed doordachte en onderbouwde trainingsmethodiek, die zich aan de hand van 6 principes eenvoudig laat hanteren. Het is voor mij een uitermate prettige en vrij natuurlijke manier van werken, die door mijn deelnemers ook op die manier ervaren wordt. Ik zou willen dat elke docent in de gelegenheid gesteld wordt om dit te leren, zowel voor henzelf als voor hun deelnemers."

Dit zeggen eerdere deelnemers over Bouw je briljante training"Ik beveel 'Bouw je briljante training'  van harte aan andere trainers aan, omdat Margreet heel veel van de vragen over lesgeven / trainen waar ik al langer mee zat op een hele heldere manier heeft beantwoord. Ik heb door de training het idee gekregen hier zelf ook mee te kunnen gaan experimenteren.


Daarbij weet Margreet een hele veilige sfeer te creëren, de juiste vragen te stellen, aandacht aan iedereen te geven en daarbij een enorme rust en deskundigheid uit te stralen. "


Ilona Gerritsma

Trainer EBP in Zorg en Onderwijs bij Zorgsyn

"'Bouw je briljante training' heeft mij op een snelle en pragmatische manier handvatten gegeven om zelf mee aan de slag te gaan.


De training is op een prettige manier opgebouwd, je voelt je nergens gehaast maar toch doe je spelenderwijs ontzettend veel nieuwe indrukken en kennis op.


Margreet heeft een rust en vanzelfsprekendheid waarmee ze op een ogenschijnlijk makkelijke manier nieuwe stof bij ons laat 'beklijven'."


Judith Jacobs

Trainer bij Savvy Training

"'Bouw je briljante training' biedt een compleet zicht op wat er komt kijken bij het ontwerpen van een training en geeft bruikbare tips om je training actiever te maken. Een training die op deze manier is ontwikkeld, zal veel meer opleveren dan de traditionele trainingen."


Karin van der Linden

Opleidingsadviseur

"Ik heb echt een "super" training gehad. Margreet heeft nieuwe inzichten gegeven. Ze heeft ons allemaal in beweging gekregen en doordat iedereen mee ging heb ik veel geleerd. Ze laat iedereen in zijn/haar waarde, heeft respect voor mening en aandeel.


Participerend trainen is leuk en geeft energie. Het is geen "dom" spelletje, maar men leert er veel van en kan het direct in de praktijk toepassen. Een aantal trainers en ontwikkelaars kunnen deze slag nog slaan. Margreet is de persoon om dit in te laten zien."


Imara Melenhorst

Opleidngsadviseur bij ING

Reserveer jouw plaats in deze inspirerende training!


De belangrijkste investering is jouw tijd en jouw inzet. De financiële investering bedraagt € 1.073,- vrijgesteld van btw.

Voor dit bedrag krijg je:

 

Drie intensieve trainingsdagen op een unieke locatie

 

Een online leeromgeving met achtergrondinformatie, draaiboek, checklist, formats, opdrachten en alle gebruikte werkvormen.

 

Aandacht en begeleiding: maximaal 10 deelnemers, en volop ruimte voor individuele begeleiding en feedback.

 

Onbeperkt consumpties gedurende de trainingsdagen

 

Een heerlijke, uitgebreide, verse lunch

 

 

Aanmelden doe je via onderstaande knop. 


Veelgestelde vragen


Wat zijn de  voorwaarden?

Op deze training zijn de algemene voorwaarden van Ceto Trainingen van toepassing. Die kun je hier downloaden. Maar... de kans dat we die nodig hebben acht ik niet zo groot.

 

Ik ga ervan uit dat jij en ik allebei de intentie hebben om hier een succes van te maken. Is er iets aan de hand, dan bespreken we dat met elkaar en proberen we er in goed overleg een passende oplossing voor te vinden. Lukt ons dat niet, dan pakken we de algemene voorwaarden erbij.


Is deze training wel iets voor mij?

Als je je in de informatie op deze pagina herkent waarschijnlijk wel. Als je twijfelt mag je me natuurlijk mailen (mail@cetotrainingen.nl). Dan maken we een belafspraak om het eens rustig te bespreken. Ik kan je dan iets meer vertellen over wat we precies gaan doen. Jij kunt me iets meer vertellen over waar je naar op zoek bent. Samen kunnen we bekijken of dat op elkaar aansluit.


Gaat de training zeker door?

Uiterlijk 2 weken vantevoren weet ik zeker of de training doorgaat. De training gaat door bij tenminste 4 deelnemers (definitieve aanmeldingen). Als de training niet doorgaat, krijg je op dat moment onmiddellijk je betaling teruggestort, tenzij je ervoor kiest om je deelname door te schuiven naar een volgende training. Je betaling blijft dan staan voor die volgende training. De keuze is aan jou.


Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

In het aanmeldproces krijg je de mogelijkheid om veilig online te betalen.  Levert directe betaling een probleem op, bijvoorbeeld omdat de instructies van de organisatie waar je werkt dit niet toelaten, neem dan eerst contact met me op, zodat we daarover een afspraak kunnen maken.

Wil je een plaats reserveren zonder al direct te betalen, neem ook dan eerst contact met me op. Je komt dan met een optie op de deelnemerslijst en je krijgt de vraag om je optie definitief te maken als er nog maar 2 plaatsen beschikbaar zijn. Uiteraard kun je me ook zelf laten weten dat je je optie wilt omzetten in een defintieve aanmelding; daarvoor kun je dan de aanmeldknop gebruiken. Echter, uiterlijk 3 weken vóór aanvang van de training hoor ik graag of je je aanmelding definitief wilt maken.

Je plaats in de training reserveer ik definitief voor jou zodra ik je betaling ontvangen heb. Je ontvangt een geautomatiseerde bevestiging met daarbij de factuur. Binnen 2 werkdagen ontvang je ook nog een persoonlijke welkomstmail.


Ik heb een andere vraag!

Mail me je vraag. Ik reageer binnen 2 werkdagen. Het mailadres is mail@cetotrainingen.nl.

Icons made by Freepik from www.flaticon.com