Trainen met niveauverschillen

Trainen met niveauverschillen

 

Een intensieve training voor ervaren trainers,

waarin je leert hoe je ál je deelnemers een waardevolle training kunt geven.


 

deze training verzorgen we incompany of op aanvraag


Binnen je trainingsdoelen individuele leerroutes leren uitzetten, zodat elke deelnemer én jouw trainingsdoel behaalt én op zijn / haar eigen niveau kan meedoen aan jouw training.

Gebruik leren maken van voorkennis in je groep, zodat je dit bewust kunt inzetten om niveauverschillen te hanteren.

Je uitleg geven op zo'n manier dat deze voor iedereen geschikt is, zodat de deelnemers op het minimale beginniveau begrijpen wat je bedoelt terwijl de deelnemers met veel voorkennis en -ervaring de verdieping krijgen die ze nodig hebben.

Ervaren van, en leren over, samenwerkend leren, zodat je ontdekt hoe je met deze werkwijze gebruik kunt maken van niveauverschillen in de groep i.p.v. dat ze in de weg zitten.

Leren werken met leerstijlen en leerfasen, zodat je elke leerstijl kunt faciliteren zonder een ander tekort te doen.

Leren werken met gedifferentieerde opdrachten, zodat iedereen kan werken aan een opdracht die goed bij hem/haar aansluit.

Een online leeromgeving met het complete draaiboek + achtergrondinformatie + de gebruikte werkvormen + checklists , zodat je alles uit deze training ook kunt gebruiken voor Je eigen training.
Herken je dit?Je bent een trainer en je ontwerpt je eigen trainingen. Daarin zoek je naar een optimale trainingsopbouw, waarin alles voldoende aan bod komt en waarin je deelnemers gemotiveerd aan de slag gaan om een optimaal leerrendement te behalen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.


Misschien herken je het volgende wel:


Je deelnemers hebben eigenlijk allemaal een ander beginniveau, waardoor het lastig is om het iedereen naar de zin te maken.


Als je uitleg eenvoudig maakt voor groepen die moeite hebben om alles te volgen, zitten de deelnemers met veel voorkennis zich te vervelen. Maak je uitleg interessant voor hen, dan verlies je de eerste groep weer. Daarom richt je je maar op de middenmoot en hoop je dat de verschillen niet al te groot zijn.


Naast verschillen in kennis en ervaring kom je ook nog verschillen tegen in leerstijlen, leeftijd en cultuur. Het is ondoenlijk om daar allemaal rekening mee te houden.


Eigenlijk wil je je training zo vormgeven, dat elke deelnemer daarin zijn / haar eigen leerroute kan volgen, dat elke deelnemer graag aan het werk wil, en dat elke deelnemer meer leert dan hij / zij vooraf verwacht. Maar zou dat wel kunnen? En hoe pak je dat dan aan?Stel je voor...


  Je hebt de tools om een overzichtelijk kader voor je training te maken waarbinnen jouw deelnemers hun eigen leerroute kunnen volgen.


  Je kunt samenwerkend leren toepassen, zodat niveauverschillen niet meer in de weg zitten maar juist helpen om het leerrendement voor alle deelnemers te vergroten.


  Je weet hoe je rekening kunt houden met verschillende leerstijlen en hoe je je training zo kunt opbouwen dat je al die leerstijlen faciliteert.


  Je maakt gebruik van alle reeds aanwezige kennis, vaardigheden en inzichten in de groep, zodat iedereen tot zijn recht komt en zodat deelnemers niet alleen van jou maar ook van elkaar leren.


  Je maakt opdrachten gedifferentieerd, zodat deelnemers kunnen werken aan een opdracht, die goed bij hen aansluit.


  Je communiceert op verschillende niveaus, zodat iedereen op zijn / haar eigen niveau aangesproken wordt.


  Trainen wordt gevarieerder, leerzamer en leuker voor je deelnemers én voor jou.


  Trainen met niveauverschillen

  biedt jou de mogelijkheid dit te bereiken!


  Deze eendaagse training geeft jou de tools om ook in een groep met niveauverschillen voortaan een optimaal leerrendement uit je trainingen te halen. Het effect van de training is:


  Bewustwording van het feit dat niveauverschillen in je training (behalve lastig) ook een kans zijn om je training nóg beter te maken.


  Kennis over samenwerkend leren, over leerstijlen en leerfasen, over leerroutes, over differentiatie en over leerbehoeftes op verschillende opleidingsniveaus.


  Vaardigheden in het bedenken en aanpassen van je trainingsontwerp voor groepen met niveauverschillen.


  En dat levert jou heel veel op:


  Je deelnemers en je opdrachtgevers zijn enthousiast en tevreden. Elke deelnemer heeft veel geleerd en is tot zijn / haar recht gekomen in je training.


  Je deelnemers leren meer. Door slim gebruik te maken van de niveauverschillen in de groep leert uiteindelijk iedereen meer, van de 'zwakste' tot en met de 'sterkste' deelnemer in de groep.


  Je traint met meer plezier. In het begin is het even wennen aan je nieuwe manier van werken. En eerlijk is eerlijk, in het begin zal ook de voorbereiding je meer tijd kosten dan nu. Maar als je je draai gevonden hebt, zul je ontdekken dat trainen je veel minder moeite kost dan nu. Dat geeft energie en werkplezier.

  Dit krijg je tijdens Trainen met niveauverschillen

  Een prachtige Trainingslocatie. De training wordt gegeven in De Molenaarskamer, Molenweg 32 in Soest. Uiteraard is het ook mogelijk deze training op uw eigen locatie te verzorgen.

   

  Online leeromgeving (Pluvo): vanaf 2 weken voor de training tot en met 1 maand na de training heb je toegang tot een online leeromgeving met alle materialen en oefeningen.

   

  Een intensieve trainingsdag van 10.00 tot 17.00 uur. We beginnen pas om 10.00 uur zodat je (grotendeels) na de spits kunt reizen.

   

  Uitgebreide, verse lunch, en onbeperkt consumpties.

   

  Aandacht en begeleiding: minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers, begeleid en getraind door Margreet Pols.


  Voor incompany-trajecten worden details in onderling overleg afgesproken.


  COVID-19:

  Vanzelfsprekend houden we rekening met de huidige omstandigheden m.b.t. COVID-19. Dat betekent dat de training offline doorgaat als dat kan. Als dat niet kan, wordt het een online training en krijg je een goodiebag thuisgestuurd met de benodigde materialen om online goed mee te kunnen doen aan de training en een lunch- en snackpakket. Mocht de training offline plaatsvinden, maar jij kunt bijvoorbeeld door quarantaine niet aansluiten, dan maken we er een hybride training van. Voorwaarde voor een hybride training is dat er tenminste 4 deelnemers op locatie aanwezig kunnen zijn.

  'Trainen met niveauverschillen' is met name geschikt voor ervaren trainers die zelf hun trainingen kunnen vormgeven en/of aanpassen.


  Als je alleen 'kant-en-klare' trainingen uitvoert, is 'Trainen met niveauverschillen' minder geschikt, want dan kun je niet toepassen wat je hier leert.


  Beginnende trainers hebben hun focus vaak nog liggen op de inhoud en de organisatie van hun training. Een extra focus op complexere didactische structuren zoals die van het samenwerkend leren is dan misschien een beetje te veel van het goede.


  Twijfel je of deze training voor jou geschikt is? Neem dan contact op met Margreet om te overleggen. Dat kan per mail via mail@cetotrainingen.nl of telefonisch via 06 - 36 46 45 85.

  Dit is jouw trainer: Margreet Pols


  Margreet is docent en trainer van docenten en trainers.


  "Een ander iets leren, of dat nu als docent is of als trainer, is een prachtig vak met vele aspecten. Het aspect van het trainingsontwerp en het nadenken over een logische trainingsopbouw met geschikte leeractiviteiten vind ik een erg leuke en creatieve kant van het vak. Ik voel me daar erg in thuis.


  In de loop der jaren heb ik kennisgemaakt met verschillende leertheorieën en -methodieken, zoals het sociaal constructivisme, active learning, cooperative learning, breinleren, leerfasen van Kolb, enz. Een combinatie van verschillende aspecten uit die verschillende theorieën en methodieken blijkt in de praktijk uitermate goed te werken: grote betrokkenheid en motivatie, en een optimaal leerrendement bij deelnemers. Het is mijn manier van werken geworden en ik heb er de naam 'participerend trainen' aan gegeven.


  Participerend trainen is meer dan een verzameling aspecten uit verschillende leertheorieën en -methodieken. Het is een goed doordachte en onderbouwde trainingsmethodiek, die zich aan de hand van 6 principes eenvoudig laat hanteren. Het is voor mij een uitermate prettige en vrij natuurlijke manier van werken, die door mijn deelnemers ook op die manier ervaren wordt. Ik zou willen dat elke docent in de gelegenheid gesteld wordt om dit te leren, zowel voor henzelf als voor hun deelnemers."

  Dit zeggen eerdere deelnemers over Trainen met niveauverschillen:

  "De training gaf een duidelijke en heldere aanpak over hoe je op een interactieve manier je training kan opbouwen. Hoe je met minimale inspanning je deelnemers kan laten leren. Helder, duidelijk en vol met voorbeelden. Ik heb tools gekregen om niveauverschillen direct aan te pakken. Nog voordat ze zichtbaar zijn geworden."


  Annetol Griskov

  Freelance docent/trainer

  "'Trainen met niveauverschillen' heb ik als een geweldige training ervaren. Ik zie zelfs meer toepassingsmogelijkheden dan alleen bij trainen, bijvoorbeeld ook binnen teams en projecten. Ook de variatie, afwisseling, het tempo en de openheid vond ik erg prettig."


  Ankie Jansen

  Trainer, teamcoach en interim manager

  Reserveer jouw plaats in deze inspirerende training!


  De belangrijkste investering is jouw tijd en jouw inzet. De financiële investering bedraagt € 358,- vrijgesteld van btw.

  Voor dit bedrag krijg je:


  Een intensieve trainingsdag op een unieke locatie


  Een online leeromgeving met achtergrondinformatie, draaiboek, checklist en alle gebruikte werkvormen.


  Aandacht en begeleiding: maximaal 10 deelnemers


  Onbeperkt consumpties gedurende de trainingsdag


  Een heerlijke, uitgebreide, verse lunch  Aanmelden doe je via onderstaande knop. 


  Veelgestelde vragen


  Wat zijn de  voorwaarden?

  Op deze training zijn de algemene voorwaarden van Ceto Trainingen van toepassing. Die kun je hier downloaden. Maar... de kans dat we die nodig hebben acht ik niet zo groot.

   

  Ik ga ervan uit dat jij en ik allebei de intentie hebben om hier een succes van te maken. Is er iets aan de hand, dan bespreken we dat met elkaar en proberen we er in goed overleg een passende oplossing voor te vinden. Lukt ons dat niet, dan pakken we de algemene voorwaarden erbij.


  Is deze training wel iets voor mij?

  Als je je in de informatie op deze pagina herkent waarschijnlijk wel. Als je twijfelt mag je me natuurlijk mailen (mail@cetotrainingen.nl). Dan maken we een belafspraak om het eens rustig te bespreken. Ik kan je dan iets meer vertellen over wat we precies gaan doen. Jij kunt me iets meer vertellen over waar je naar op zoek bent. Samen kunnen we bekijken of dat op elkaar aansluit.


  Gaat de training zeker door?

  Uiterlijk 2 weken vantevoren weet ik zeker of de training doorgaat. De training gaat door bij tenminste 4 deelnemers (definitieve aanmeldingen). Als de training niet doorgaat, krijg je op dat moment onmiddellijk je betaling teruggestort, tenzij je ervoor kiest om je deelname door te schuiven naar een volgende training. Je betaling blijft dan staan voor die volgende training. De keuze is aan jou.


  Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

  In het aanmeldproces krijg je de mogelijkheid om veilig online te betalen.  Levert directe betaling een probleem op, bijvoorbeeld omdat de instructies van de organisatie waar je werkt dit niet toelaten, neem dan eerst contact met me op, zodat we daarover een afspraak kunnen maken.

  Wil je een plaats reserveren zonder al direct te betalen, neem ook dan eerst contact met me op. Je komt dan met een optie op de deelnemerslijst en je krijgt de vraag om je optie definitief te maken als er nog maar 2 plaatsen beschikbaar zijn. Uiteraard kun je me ook zelf laten weten dat je je optie wilt omzetten in een defintieve aanmelding; daarvoor kun je dan de aanmeldknop gebruiken. Echter, uiterlijk 3 weken vóór aanvang van de training hoor ik graag of je je aanmelding definitief wilt maken.

  Je plaats in de training reserveer ik definitief voor jou zodra ik je betaling ontvangen heb. Je ontvangt een geautomatiseerde bevestiging met daarbij de factuur. Binnen 2 werkdagen ontvang je ook nog een persoonlijke welkomstmail.


  Ik heb een andere vraag!

  Mail me je vraag. Ik reageer binnen 2 werkdagen. Het mailadres is mail@cetotrainingen.nl.

  Icons made by Freepik from www.flaticon.com