Werkvormen die werken

Werkvormen die werken

 

Een inspirerende trainingsdag over activerende werkvormen


 

deze training verzorgen we incompany of op aanvraag


Activerende werkvormen ervaren, zodat je weet hoe het is om als deelnemer mee te doen aan zo'n werkvorm.

Leren waarom deze werkvormen dit effect hebben, zodat je bewust naar een bepaald effect op zoek kunt gaan in je training.

Toegang tot de gebruikte werkvormen, zodat je de werkvormen uit deze training ook kunt gebruiken voor je eigen training.

Toegang tot een checklist, zodat je voortaan kunt zien of de door jou gekozen werkvormen aan alle voorwaarden voldoen om je werkvormen voor jou en je deelnemers te laten werken.

NIEUW: een blauwdruk, die je helpt om je eigen werkende werkvormen te bedenken.

Een online leeromgeving met het complete draaiboek + achtergrondinformatie + de gebruikte werkvormen + checklists, zodat je alles uit deze training ook kunt gebruiken voor Je eigen training.


Herken je dit?


Je bent een trainer en je ontwerpt je eigen trainingen. Daarin wil je graag variëren met de werkvormen die je gebruikt, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.


Misschien herken je het volgende wel:


Lange zoektochten naar geschikte werkvormen, maar niet echt kunnen vinden wat je zoekt.


Inspiratieloos naar je beeldscherm staren, om dan uiteindelijk toch maar gewoon te kiezen voor weer dezelfde werkvorm.


Een heel erg leuke werkvorm gevonden, maar eigenlijk sluit hij nét niet echt aan bij wat jij wilde bereiken.


Zelf erg enthousiast over een werkvorm, ontdek je in je training dat sommige deelnemers er met weerstand op reageren.Of:


Zelf erg enthousiast over een werkvorm, ontdek je in je training dat je deelnemers er lang niet zoveel van leren als je hoopte.


Op zoek naar een bepaald effect op je deelnemers kom je allerlei leuke werkvormen tegen, maar welke gaat dat effect hebben? En hoe pas je hem aan aan jouw training?Stel je voor...


Je weet precies welke trainingsonderdelen vragen om welk type werkvorm.


Je kunt vooraf goed inschatten welke werkvorm welk effect zal hebben op je deelnemers.


Je weet hoe je ervoor kunt zorgen dat al jouw werkvormen echt bijdragen aan het behalen van het trainingsdoel.


Je weet hoe je bepaalt of een bepaalde werkvorm geschikt is voor jouw doel.


Je weet hoe je bestaande werkvormen eenvoudig aan kunt passen aan jouw doel.


Nooit meer gefrustreerde zoektochten en uren staren naar je scherm, maar vlot op je doel af met je werkvormen, je checklist, je blauwdruk, en de kennis die je hebt over welke werkvormen werken (en waarom).


Trainen wordt gevarieerder, leerzamer en leuker voor je deelnemers én voor jou.


Werkvormen die werken

biedt jou de mogelijkheid dit te bereiken!


Deze eendaagse training zal je inspireren door werkvormen te ervaren en tegelijkertijd te leren over de achtergronden ervan. Het effect van de training is:


Bewustwording van het effect van verschillende werkvormen op je deelnemers.


Kennis over leertheorieën die dit effect verklaren.


Vaardigheden in het bedenken en aanpassen van werkvormen.


En dat levert jou heel veel op:


Je wint tijd. Geen urenlange zoektochten meer naar geschikte werkvormen. Voortaan weet je precies wat je zoekt en hoe je dat eenvoudig kunt vinden.


Je deelnemers zijn enthousiast. Een inspirerende training met afwisselende werkvormen is immers plezierig om te volgen. Helemaal als de training en haar werkvormen aansluiten bij je deelnemers.


Je deelnemers leren meer. Misschien weet je het al, maar anders kom je er in deze training achter hoeveel leerrendement er te behalen valt door je werkvormen slim te kiezen. Je deelnemers kunnen er zelf verbaasd over zijn hoeveel ze ervan hebben opgestoken.


Je traint met meer plezier. In het begin is het even wennen aan je nieuwe werkvormen, maar als je je draai gevonden hebt zul je ontdekken dat trainen je veel minder moeite kost dan nu. Dat geeft energie en werkplezier.
Dit krijg je tijdens Werkvormen die werken

Een prachtige Trainingslocatie. De training wordt gegeven in De Molenaarskamer, Molenweg 32 in Soest. Uiteraard is het ook mogelijk de training op uw eigen locatie te verzorgen.

 

Online leeromgeving (Pluvo): vanaf 2 weken voor de training tot 1 maand na de training heb je toegang tot een online leeromgeving met alle materialen en oefeningen.

 

Een intensieve trainingsdag van 10.00 tot 17.00 uur. We beginnen pas om 10.00 uur zodat je (grotendeels) na de spits kunt reizen.

 

Uitgebreide, verse lunch, en onbeperkt consumpties.

 

Aandacht en begeleiding: minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers, begeleid en getraind door Margreet Pols.


Voor incompany-trajecten worden details in onderling overleg afgesproken.


COVID-19:

Vanzelfsprekend houden we rekening met de huidige omstandigheden m.b.t. COVID-19. Dat betekent dat de training offline doorgaat als dat kan. Als dat niet kan, wordt het een online training en krijg je een goodiebag thuisgestuurd met de benodigde materialen om online goed mee te kunnen doen aan de training en een lunch- en snackpakket. Mocht de training offline plaatsvinden, maar jij kunt bijvoorbeeld door quarantaine niet aansluiten, dan maken we er een hybride training van. Voorwaarde voor een hybride training is dat er tenminste 4 deelnemers op locatie aanwezig kunnen zijn.


Dit is jouw trainer: Margreet Pols


Margreet is docent en trainer van docenten en trainers.


"Een ander iets leren, of dat nu als docent is of als trainer, is een prachtig vak met vele aspecten. Het aspect van het trainingsontwerp en het nadenken over een logische trainingsopbouw met geschikte leeractiviteiten vind ik een erg leuke en creatieve kant van het vak. Ik voel me daar erg in thuis.


In de loop der jaren heb ik kennisgemaakt met verschillende leertheorieën en -methodieken, zoals het sociaal constructivisme, active learning, cooperative learning, breinleren, leerfasen van Kolb, enz. Een combinatie van verschillende aspecten uit die verschillende theorieën en methodieken blijkt in de praktijk uitermate goed te werken: grote betrokkenheid en motivatie, en een optimaal leerrendement bij deelnemers. Het is mijn manier van werken geworden en ik heb er de naam 'participerend trainen' aan gegeven.


Participerend trainen is meer dan een verzameling aspecten uit verschillende leertheorieën en -methodieken. Het is een goed doordachte en onderbouwde trainingsmethodiek, die zich aan de hand van 6 principes eenvoudig laat hanteren. Het is voor mij een uitermate prettige en vrij natuurlijke manier van werken, die door mijn deelnemers ook op die manier ervaren wordt. Ik zou willen dat elke docent in de gelegenheid gesteld wordt om dit te leren, zowel voor henzelf als voor hun deelnemers."

Dit zeggen eerdere deelnemers over Werkvormen die werken"Ik ben deze dag royaal meer te weten gekomen over de effectiviteit van werkvormen. Voorheen ontbrak er altijd wel iets of was de aanwezigheid van juiste zaken soms toeval. Met de opgedane kennis en de checklist kan ik dat voortaan beter doen. Opvallend is de rustige uitstraling en de vanzelfsprekendheid waarmee deze dag verloopt. Juist daardoor wordt er ook heel veel geleerd."


Gosen Kram

Trainer/opleidingscoördinator

"Tijdens de training ben ik actief geïnspireerd om met de materie aan de slag te gaan en mijn trainingen voor zowel mijzelf als mijn deelnemers leuker en aantrekkelijker te maken. Margreet is een prima trainer, die je op een ontspannen manier meeneemt in de te leren lesstof."


Bob Hennekes

Trainer bij Bel Leerdammer

"Ik vond het een heel praktische dag en een aanrader, vooral voor trainers die nog niet zo doorgewinterd zijn. Ik heb n.a.v. deze training een werkvorm in m'n workshop toegepast, met als resultaat dat de workshop nog interactiever werd en dat het geleerde hopelijk beter beklijft bij de deelnemers."


Emily Palmer

NT2-trainer bij Taalzeker

"De training was leerzaam en praktisch, gericht op het toepassen. Margreet slaagde erin om de groep gelijktijdig te leiden en te ondersteunen. Het was heerlijk om te zien/ervaren. Dank daarvoor!"


Katarina de Munnik

Trainer

Reserveer jouw plaats in deze inspirerende training!


De belangrijkste investering is jouw tijd en jouw inzet. De financiële investering bedraagt € 358,- vrijgesteld van btw.

Voor dit bedrag krijg je:

 

Een intensieve trainingsdag op een unieke locatie

 

Een online leeromgeving met achtergrondinformatie, draaiboek, checklist en alle gebruikte werkvormen.

 

Aandacht en begeleiding: maximaal 10 deelnemers

 

Onbeperkt consumpties gedurende de trainingsdag

 

Een heerlijke, uitgebreide, verse lunch

 

 

Aanmelden doe je via onderstaande knop. 

Veelgestelde vragen


Wat zijn de  voorwaarden?

Op deze training zijn de algemene voorwaarden van Ceto Trainingen van toepassing. Die kun je hier downloaden. Maar... de kans dat we die nodig hebben acht ik niet zo groot.

 

Ik ga ervan uit dat jij en ik allebei de intentie hebben om hier een succes van te maken. Is er iets aan de hand, dan bespreken we dat met elkaar en proberen we er in goed overleg een passende oplossing voor te vinden. Lukt ons dat niet, dan pakken we de algemene voorwaarden erbij.


Is deze training wel iets voor mij?

Als je je in de informatie op deze pagina herkent waarschijnlijk wel. Als je twijfelt mag je me natuurlijk mailen (mail@cetotrainingen.nl). Dan maken we een belafspraak om het eens rustig te bespreken. Ik kan je dan iets meer vertellen over wat we precies gaan doen. Jij kunt me iets meer vertellen over waar je naar op zoek bent. Samen kunnen we bekijken of dat op elkaar aansluit.


Gaat de training zeker door?

Uiterlijk 2 weken vantevoren weet ik zeker of de training doorgaat. De training gaat door bij tenminste 4 deelnemers (definitieve aanmeldingen). Als de training niet doorgaat, krijg je op dat moment onmiddellijk je betaling teruggestort, tenzij je ervoor kiest om je deelname door te schuiven naar een volgende training. Je betaling blijft dan staan voor die volgende training. De keuze is aan jou.


Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

In het aanmeldproces krijg je de mogelijkheid om veilig online te betalen.  Levert directe betaling een probleem op, bijvoorbeeld omdat de instructies van de organisatie waar je werkt dit niet toelaten, neem dan eerst contact met me op, zodat we daarover een afspraak kunnen maken.

Wil je een plaats reserveren zonder al direct te betalen, neem ook dan eerst contact met me op. Je komt dan met een optie op de deelnemerslijst en je krijgt de vraag om je optie definitief te maken als er nog maar 2 plaatsen beschikbaar zijn. Uiteraard kun je me ook zelf laten weten dat je je optie wilt omzetten in een defintieve aanmelding; daarvoor kun je dan de aanmeldknop gebruiken. Echter, uiterlijk 3 weken vóór aanvang van de training hoor ik graag of je je aanmelding definitief wilt maken.

Je plaats in de training reserveer ik definitief voor jou zodra ik je betaling ontvangen heb. Je ontvangt een geautomatiseerde bevestiging met daarbij de factuur. Binnen 2 werkdagen ontvang je ook nog een persoonlijke welkomstmail.


Ik heb een andere vraag!

Mail me je vraag. Ik reageer binnen 2 werkdagen. Het mailadres is mail@cetotrainingen.nl.

Icons made by Freepik from www.flaticon.com